Skift fontstørrelse Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue)Printervenlig version

Udkast til afgørelse vedrørende Dansk Energis anmeldelse af forslag til generelle tilslutningskrav for nye produktionsanlæg på distributionsnettet efter forordning 2016/631 RfG

Forsyningstilsynet har udarbejdet udkast til afgørelse vedrørende de af Dansk Energi anmeldte generelle tilslutningskrav, i henhold til Kommissionens forordning (EU) 2016/631 af 14. april 2016 om fastsættelse af netregler om krav til nettilslutning for produktionsanlæg (RfG), artikel 13-28.

Dansk Energi har den 17. maj 2018 anmeldt forslag til fastlæggelse af generelle tilslutningskrav for nye produktionsanlæg der tilsluttes distributionsnettet i henhold til art. 7, stk. 4 i Kommissionens forordning (EU) 2016/631 af 14. april 2016 om fastsættelse af netregler om krav til nettilslutning for produktionsanlæg ("RfG"). 

Anmeldelsen blev præciseret ved en formel genanmeldelse fremsendt d. 10. juli 2018.

Kravene er anmeldt inden for to års fristen. 

Det følger videre af RfG artikel 7, stk. 1 og 6, at den regulerende myndighed (Forsyningstilsynet) skal godkende forslagene og, at der skal træffes afgørelse senest 6 måneder efter anmeldelsen af forslaget.

De generelle krav vil alene komme til at gælde for nye produktionsanlæg, der anses for vigtige, hvilket som hovedregel vil sige produktionsanlæg med maksimaleffekt på 0,8 kW eller mere, der tilsluttes fra d. 17. maj 2016.

Dog gælder forordningen ikke for produktionsanlæg for hvilke der er indgået bindende købsaftale senest d. 16. maj 2018, og ejeren underretter den relevante DSO og TSO om aftalen senest 17. november 2018. Det præcise anvendelsesområde findes i RfG art. 3 og art. 4, stk. 2. 

Kravene finder først anvendelse fra d. 27. april 2019, jf. RfG art. 72. 

Forsyningstilsynet har udarbejdet udkast til afgørelse vedrørende generelle tilslutningskrav for nye produktionsanlæg. 

Forsyningstilsynet skal anmode eventuelle interesserede markedsaktører om at indsende bemærkninger til udkastet til afgørelse senest den 14. december 2018. 

Bemærkninger fremsendes til post@forsyningstilsynet.dk med CC til luli_@If you can read this, please upgrade to a modern browser.forsyningstilsynet.dk 

Forsyningstilsynets udkast til afgørelse kan findes her

I forhold til den anmeldelse der via Forsyningstilsynets hjemmeside har været i offentlig høring i perioden 11. juli 2018 til 14. august 2018, har Dansk Energi i koordination med Energinet foretaget ændringer af anmeldelsens krav og værdier i medfør af følgende bestemmelser;

  • Artikel 14, stk. 5, litra d, nr. i-ii (signalliste) 
  • Artikel 15, stk. 6 litra b, nr. ii (fejlskriver)
  • Artikel 15, stk. 6, litra c (simuleringsmodeller) 

Bilag:

Bilag 1 - Retsgrundlag

Bilag 2 -  Mails om fuldmagter

Bilag 3 - Fuldmagter fra netvirksomhederne

Bilag 4-9 - Dansk Energis samlede anmeldelse til Forsyningstilsynet

Bilag 10-10.3 - Høringssvar og bemærkninger til anmeldelsen modtaget af FSTS

Bilag 11 - Dansk Energis svar på bemærkninger modtaget af FSTS

Bilag 12 - Koordineringsdokument mellem DSO og TSO

Bilag 13 - Opdateret generisk signalliste for produktionsanlæg af 5. oktober 2018

Bilag 14 – Samlet øvrig korrespondance mellem Forsyningstilsynet og Dansk Energi.

 

Se hvem der er billigst på el, gas og varme
ENAO