International benchmark af Energinet.dk gastransmissions omkostningseffektivitet

Energitilsynet har sammen med otte andre europæiske regulatorer benchmarket 22 europæiske gastransmissionsselskabers (herunder Energinet.dk Gastransmission) omkostningseffektivitet

Sekretariatet for Energitilsynet har sammen med 8 andre europæiske regulatorer benchmarket 22 europæiske gastransmissionsselskabers (herunder Energinet.dk Gastransmission) omkostningseffektivitet. Det er den første større internationale benchmarkanalyse af gastransmissionsselskabers omkostningseffektivitet, men er genenmført lignende benchmarkanalyser af europæiske eltransmissionsselskabers omkostningseffektivitet i henholdsvis 2009 og 2013.

Benchmarkanalysen viser, at Energinet.dk opnår den højest mulige omkostningseffektivitet i analysen med en effektivitetsscore på 100 pct. Samme resultat opnår 7 andre gastransmissionsselskaber i analysen. Den gennemsnitlige score i den samlede benchmark ligger på 80 pct.

Benchmarkanalysen giver således ikke Energitilsynet anledning til at rejse særlige spørgsmål om Energinet.dks omkostningseffektivitet på gastransmission.

Fakta: Forsyningstilsynet

har overtaget alle opgaver fra Energitilsynet 1. juli 2018