Energisparebenchmark 2017 (udvidet)

18-01-2019

En udvidet og opfølgende analyse af net- og distributionsselskabernes omkostninger til energibesparelser

Analysen følger op på Forsyningstilsynets analyse for godt to måneder siden, der viste, at elnet-, gasnet- og fjernvarmevirksomhederne i gennemsnit brugte færre penge til at gennemføre energibesparelser hos kunderne i 2017 end i 2016. Samlet set faldt omkostningerne med 4,5 pct.

En opfølgende analyse af energiselskabers omkostninger til energibesparelser fra Forsyningstilsynet viser, at det er en bred vifte af virksomhed, der har betydning for, at den gennemsnitlige pris for energibesparelser er faldet i 2017. Analysen følger op på Forsyningstilsynets analyse for godt to måneder siden, der viste, at elnet-, gasnet- og fjernvarmevirksomhederne i gennemsnit brugte færre penge til at gennemføre energibesparelser hos kunderne i 2017 end i 2016. Samlet set faldt omkostningerne med 4,5 pct.

Den opfølgende analyse viser imidlertid også, at der er en række virksomheder, der har omkostninger, der markant højere end gennemsnittet

- Det er godt nyt for forbrugerne, at omkostningerne til energispareprojekterne i gennemsnit er faldende. Og det er godt nyt, at det ikke er enkeltstående energivirksomheder, der trækker omkostningerne nedad, siger direktør Carsten Smidt, Forsyningstilsynet.

- Vi noterer os imidlertid også, at der er energivirksomheder, der bruger markant flere penge til energisparearbejdet end gennemsnittet. De oplysninger vil vi naturligvis inddrage i vores fremadrettede tilsyn på området, siger Carsten Smidt.

Fakta:

Forsyningstilsynet har i den nye opfølgende analyse kortlagt 2017-omkostningerne hos 399 fjernvarmevirksomheder, 44 elnetvirksomheder og tre gasnetvirksomheder. Analysen viser:

  • Elnetvirksomhederne brugte i gennemsnit 46,6 øre for at spare én kilowatt-time i 2017. Halvdelen af de 44 virksomheder brugte mellem 42,5 øre og 50 øre for at spare én kilowatt-time. Der er imidlertid en række virksomheder, der brugte mellem 50 øre og 116,5 øre for at fjerne én kilowatt-time.
  • Fjernvarmevirksomhederne brugte i gennemsnit 45,2 øre for at spare en kilowatt-time i 2017. Halvdelen af de 399 brugte mellem 42, 4 øre og 49,4 øre for at spare én kilowatt-time. Der er imidlertid en række virksomheder, der brugte mellem 49,4 øre og 241,1 øre for at fjerne en kilowatt-time.
  • Gasnetvirksomhederne brugte i gennemsnit 45,7 øre for at spare en kilowatt-time. De tre gasvirksomheder bruger mellem 44 øre og 49 øre for at fjerne en kilowatt-time. 

Hent fil her:

Kontakt