Forbrugerne bør være ekstra opmærksomme på slutafregning fra elleverandør

02-04-2024

De danske elforbrugere bør være ekstra opmærksomme på, om de modtager korrekt slutafregning og oplysninger om eventuelle tilgodehavender, når de skifter elselskab. Sådan lyder opfordringen fra Forsyningstilsynet på baggrund af en stikprøvekontrol af i alt 10 elleverandørers overholdelse af reglerne på området.

”Tilsynet viste, at halvdelen af de ti selskaber ikke havde levet op til lovgivningens regler for slutafregning. Det er for mange og dermed også grunden til, at vi nu henvender os direkte til forbrugerne med information om reglerne og en opfordring til at holde ekstra øje,” siger Forsyningstilsynets direktør Carsten Smidt.

Baggrunden for stikprøveundersøgelsen var dels henvendelser til Forsyningstilsynet fra forbrugere og dels medieomtale af elkunder, som efter skift af elleverandør både har savnet overblik over, om de havde penge til gode, og oplysninger om hvornår og hvordan de ville få udbetalt deres tilgodehavender.

”Vi kommer i lyset af bl.a. resultaterne fra vores første stikprøvekontrol til at fastholde et skærpet fokus på det her område, da korrekte slutafregninger er afgørende for, at forbrugerne kan føle sig trygge, når de skifter elleverandør,” siger Carsten Smidt.

Læs Forsyningstilsynets information til forbrugerne om slutafregninger her

Læs mere om Forsyningstilsynet stikprøvekontrol her

Pressekontakt Jacob Klok, tlf.: 4171 5360, mail: jakl@forsyningstilsynet.dk

Øvrige henvendelser, tlf. 4171 5400

Kontakt